Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.01.2024

Нафта Brent здорожчала до $80,27 за барель

Ціни на нафту помірно піднімаються вранці у четвер, продовжуючи зростання на даних про різке падіння нафтових резервів у Сполучених Штатах, що почалося днем раніше.

Ціна березневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:04 за київським часом становить $80,27 за барель, що на 23 центи (0,29%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У середу ціна на ці контракти зросла на $0,49 (0,6%), до $80,04 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $0,31 (0,41%) і становили $75,40 за барель. Напередодні WTI здорожчала на $0,72 (1%), до $75,09 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 9,23 млн барелів, йдеться у щотижневій доповіді Міністерства енергетики країни. Падіння стало максимальним із середини серпня минулого року. Аналітики в середньому прогнозували скорочення на 2,15 млн барелів, за даними Trading Economics.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX), знизилися на 2 млн барелів за тиждень, який завершився 19 січня. Показник падає не менше ніж на 2 млн барелів другий тиждень поспіль.

Видобуток нафти в Штатах упав на 1 млн барелів на добу (б/д) минулого тижня, до 12,3 млн б/д, через холоди у Північній Дакоті, що спричинили перебої в роботі нафтових свердловин. На тиждень раніше обсяг видобутку досягав історичного максимуму.

«У цьому звіті виявилися великі цифри і тимчасові чинники», – зазначив старший аналітик Kpler Метт Сміт.

«Минулого тижня екстремальна погода вдарила по видобутку й нафтопереробці, і обидва показники різко впали, але відновлюватимуться найближчими тижнями, – додав він. – Падіння запасів нафти відображає попит на бензин. Ринок струснули, як снігову кулю, і йому буде потрібно кілька тижнів, щоб заспокоїтися».

 

enkorr.ua