Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.09.2023

Нафта Brent здорожчала майже до $93,8 за барель

Ціни на нафту піднімаються у понеділок після незначної зміни за підсумками минулого тижня.

Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у понеділок складає $93,79 за барель, що на $0,52 (0,56%) вище, ніж закриття попередньої сесії. У п’ятницю ціна цих контрактів знизилася на $0,03 до $93,27 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здорожчали на цей час на $0,39 (0,43%), до $90,42 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів піднялася на $0,4 (0,5%), до $90,03 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 0,7%, WTI здорожчала на 0,01%.

Нафтовий ринок може завершити третій квартал найбільшим зростанням з початку 2022 року на тлі обмеження видобутку Саудівською Аравією при поліпшенні перспектив попиту в Китаї й США. Крім того, минулого тижня росія оголосила про запровадження тимчасових обмежень на експорт автомобільного бензину і дизельного пального.

«Ми зберігаємо «бичачий» прогноз для ринку, оскільки Саудівська Аравія зберігає добровільне скорочення видобутку, при тому що як Китай, так і США демонструють впевнений попит, – сказав аналітик Chaos Research Institute у Шанхаї Чжоу Мі. – Зараз ми не бачимо тригерів, здатних призвести до розвороту нафтових цін».

За останні три місяці ціна на Brent піднялася на 26%, на  WTI – майже на 30%, і все більше інвесторів зазначають можливість повернення ринку до рівнів $100 за барель.

«Ціна на Brent уже піднімалася вище $95 за барель і може досягти позначки $100, якщо ОПЕК+ продовжить обмежувати пропозицію», – зазначає аналітик City Index і Forex.com Фавад Разакзада, слова якого наводить Market Watch.

 

enkorr.ua