Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.11.2022

Нафта дешевшає через невизначеність перспектив попиту

Ціни на нафту знижуються у вівторок, 8 листопада, оскільки більшість трейдерів вже майже не вірить у пом’якшення підходу китайської влади до боротьби з COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Січневі ф’ючерси на Brent здешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,31 (0,32%), до $97,61 за барель. У понеділок Brent здешевшала на $0,65 (0,7%), до $97,92 за барель.

Грудневі ф’ючерси на WTI знизилися в ціні на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,31 (0,34%), до $91,48 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,82 (0,9%), до $91,79 за барель.

Пекін підтвердив, що має намір продовжувати масові тестування і використання локдаунів для стримування поширення коронавірусу. Проте експерти Goldman Sachs вважають, що влада країни все ж таки готується пом’якшити підхід до боротьби з COVID-19, що може статися наступного року.

7 листопада в Китаї за добу було виявлено понад 7 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19, що є максимумом за шість місяців.

«Нафтовий ринок стурбований перспективами попиту, і нам хотілося б мати більше ясності щодо планів Китаю з відкриття економіки», – сказав аналітик Market Watch The Price Futures Group Філ Флінн.

Суворі карантинні заходи в КНР, результатом яких стали локдауни у низці великих міст, є одним із ключових чинників, що позначаються на перспективах попиту на нафту.

Серед інших важливих подій на ринку – скорочення видобутку країнами ОПЕК+, а також швидке набуття чинності ембарго на постачання російської нафти в Європу.

 

www.ukrinform.ua