Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.01.2022

Нафта торгується різнонаправлено після суттєвого стрибка напередодні

Ціни на нафту змінюються різнонаправлено в середу, 26 січня, після великого стрибка на день раніше, ринок стежить за ситуацією навколо України і чекає щотижневої доповіді Міненерго про запаси енергоносіїв у США.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $87,23 (+0,06%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $85,50 (-0,12%). Попередні торги за стандами завершилися на рівні $87,18 і $85,6 відповідно.

Минулого тижня ціни на нафту досягли 7-річного максимуму через побоювання, що постачання сировини може скоротитися через напруженість у відносинах між Україною та РФ. Президент США Джо Байден заявив у вівторок, що розгляне можливість запровадження персональних санкцій щодо президента Володимира Путіна, якщо Росія вторгнеться в Україну, тоді як західні лідери активізували військові приготування та розробили плани щодо захисту Європи від потенційного енергетичного шоку.

“Ситуація навколо України може мати серйозні негативні наслідки для енергетичних ринків. Тут дуже багато побоювань та виснажених нервів Висока волатильність нафтового ринку, ймовірно, збережеться, але “бичачий” тренд залишається незмінним. Ціна нафти піде до $90 за барель, і це неминуче”, – каже директор JTD Energy Services Pte Джон Дрісколл.

Сьогодні Федеральна резервна система США (ФРС) завершує дводенне засідання з питань фінансової політики. Учасники ринку з нетерпінням чекають на подальші підказки про терміни та темпи підвищення відсоткових ставок, а також про те, як Центральний банк США збирається скоротити свій баланс майже на $9 трлн.

Щотижневі дані, опубліковані напередодні Американським інститутом нафти (API), показали, що запаси сирої нафти та дистилятів у США скоротилися, а запаси бензину зросли за тиждень, що закінчився 21 січня. Тепер трейдери чекають на звіт EIA, який має бути опублікований о 17:30 за Києвом.

Міністерство енергетики США заявило у вівторок, що схвалило виділення 13,4 млн бар. сирої нафти зі Стратегічного нафтового резерву між сімома компаніями в рамках зусиль Байдену щодо стримування цін на нафту.

 

www.ukrinform.ua