Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.07.2023

НАТО може приєднатися до розчищення Чорного моря від мін

Країни, які є членами НАТО, можуть у перспективі приєднатися до процесу розмінування Чорного моря. Про це повідомив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України (ВМС ЗСУ) віце-адмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю АрміяInform.

Ми добре усвідомлюємо це, звичайно, готуємося до того, щоб за першої нагоди розпочати протимінну операцію з розчистки від мін Чорного моря. Для цього було створено штаб, який уже сьогодні розробляє такий зміст операції. У цьому ж напрямку існують певні домовленості і з нашими партнерами, у тому числі з країнами НАТО про приєднання до цієї роботи протимінної групи Північноатлантичного альянсу, яка постійно працює в Середземному морі”, — сказав Неїжпапа.

Він зазначив, що у зв’язку з руйнуванням дамби на Каховській гідроелектростанції кількість мін у Чорному морі збільшилася у рази, оскільки росія, «побоюючись українського контрнаступу через Дніпро, створила цілу систему мінних загороджень, встановивши на річці протидесантні, якірні, річкові міни, які, звісно, потоком води були змиті і опинилися в Чорному морі».

Тому кількість мін, які були в морі до цієї трагічної події, з тим, що ми маємо сьогодні, дуже складно порівняти”, — додав віце-адмірал ВМС ЗСУ.

Командувач ВМСУ переконаний, що Україна завжди має бути готовою до подальших дій, щоб якнайшвидше забезпечити безпеку цивільного судноплавства, тим більше що судноплавство є невід’ємною складовою розвитку економіки держави.

Влада деокупованих територій України регулярно повідомляє про випадки підриву цивільних на вибухових пристроях і закликає людей утриматися від відвідування необстежених саперами територій.

 

minprom.ua