Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.03.2021

Олег Уруський: Маємо працювати над створенням замкненого виробничого циклу в титановій галузі

18 березня Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський перебуває з робочою поїздкою в Запорізькій області.

Під час зустрічі з головою облдержадміністрації Олександром Старухом Віце-прем’єр-міністр України обговорив питання розвитку найважливіших підприємств регіону. Особливу увагу посадовець приділив стабілізації роботи Запорізького титано-магнієвого комбінату.

«У нас є стратегічне бачення перспектив титанової галузі. Вважаю, що сьогодні маємо працювати над створенням замкненого виробничого циклу – від видобутку сировини до виробництва готової продукції. Управлінським рішенням може стати окремий холдинг у складі ЗТМК, Інституту титану, ПАТ «Сумихімпром» та ряду інших структур. Потрібен єдиний центр управління, а отже, єдина виробнича та фінансова політика», – сказав Олег Уруський.

За його словами, ЗТМК має потенційні можливості, щоб стати таким центром управління.

«Проте це буде нелегкий шлях, який потребуватиме інвестицій та фінансової допомоги, зокрема, від іноземних партнерів», – додав Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський.

Голова ОДА Олександр Старух повідомив, що Запорізький регіон має добрий кадровий, технологічний та ресурсний потенціал, щоб розвивати такі пріоритетні галузі промисловості, як енергетичне машинобудування та воднева енергетика.

Під час перебування в регіоні Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський ознайомиться з виробничими потужностями Запорізького титано-магнієвого комбінату, ЗДП «Кремнійполімер» та Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату.

Джерело: Урядовий портал.