Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2020

Ольга Ревук взяла участь у шостому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС, – Мінсоцполітики

Протягом 2020 року дії Уряду були спрямовані на виконання завдань щодо покращення пенсійного забезпечення громадян; підтримки незахищених верств населення, удосконалення програми житлових субсидій, спрощення процедури надання державної соціальної допомоги; посилення соціального захисту осіб з інвалідністю; забезпечення внутрішньо переміщених осіб соціальними виплатами; посилення соціального захисту застрахованих громадян України та одиноких громадян похилого віку; забезпечення захисту прав дітей”, – на цьому наголосила заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук під час участі у складі української делегації в шостому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС, яке проходить 13 листопада 2020 року у форматі відеоконференції Київ – Брюссель.

Вона поінформувала Сторону ЄС, що у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 здійснено заходи, спрямовані на посилення соціального захисту населення.

Пенсії та державні соціальні допомоги на період карантину перепризначаються автоматично, без подання необхідних документів протягом встановленого періоду здійснення заходів та один місяць після дати його завершення, зокрема малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми та особам з інвалідністю.

Надано одноразову грошову допомогу у розмірі 1000 грн для пенсіонерів та одержувачів соціальних допомог, розмір пенсій та виплат яких не перевищував 5 тис. гривень; запроваджено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80-річного віку, проведено індексації пенсій на 11 % для 8,4 млн пенсіонерів.

Посилено програму житлових субсидій.

Забезпечено додаткові соціальні гарантії на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, та людей, які втратили роботу та зареєструвались у центрі зайнятості як безробітні.

Продовжується отримання внутрішньо переміщеними особами соціальних виплат, призначених до періоду встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Посилено соціальний захист застрахованих громадян України, зокрема розширено перелік страхових випадків, за якими надається допомога по тимчасовій непрацездатності.

Посилено соціальний захист одиноких громадян похилого віку. Для підтримки соціальних працівників встановлено доплату працівникам надавачів соціальних послуг державного / комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання / перебування їх отримувачів (вдома) у граничному розмірі до 100 % заробітної плати.

Здійснено заходи з метою недопущення інфікування громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, які постійно проживають в інтернатних установах.

Спільно із однією з мереж продуктових магазинів реалізовано проект щодо надання продуктових наборів одиноким особам та особам, які одиноко проживають, серед громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку, які потребують догляду, осіб з інвалідністю.

Запроваджено інформаційну платформу „Допомога поруч” з метою створення умов для залучення благодійних, громадських організацій, бізнесу, волонтерів для надання допомоги одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю в період карантину. Допомогою скористалося понад 600 тис. громадян.

Заступник Міністра підкреслила, що ми надалі вивчатимемо передовий європейський досвід для втілення європейських стандартів в Україні.

Джерело: Урядовий портал.