Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.12.2020

Під головуванням Олега Немчінова відбулося засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління

21 грудня, відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління в онлайн режимі під головуванням Олега Немчінова, Міністра Кабінету Міністрів України.

Питання, що були обговорені:

– стан законодавчого забезпечення державної служби;

– відновлення конкурсів на зайняття посад державної служби та удосконалення роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби;

– стан утворення директоратів у міністерствах;

– результати стратегічного діалогу Україна – ЄС з питань реформування державного управління;

– стан виконання спеціальних умов, визначених Угодою між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні»;

– оновлення Стратегії реформування державного управління до 2025 року.

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада України відхилила законопроект 3491, який мав на меті відновити конкурси на посади державної служби. Це продовжує ситуацію, коли право на державну службу громадян порушується, і вимагає негайного виправлення.

Урядом прийнято зміни до порядку проведення конкурсу на посади державної служби, які передбачають можливість проведення повноцінного конкурсного відбору в умовах карантину. Очікуємо, що найближчим часом Верховна Рада проголосує за відновлення конкурсної процедури, і ми зможемо оголосити конкурси на посади державної служби, які під час карантину заповнювалися шляхом добору. На сьогодні питання забезпечення прозорого та вільного доступу до державної служби є питанням відновлення суспільної довіри до державної влади.

Член Координаційної ради, Голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко поінформував, що сьогодні у Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби (реєстр.№ 4531), який заплановано розглянути в Парламенті в першочерговому порядку. Також він подякував за плідну співпрацю в рамках реформи державного управління.

Урядом схвалено зміни до Регламенту, які ми ретельно відпрацювали з усіма міністерствами та програмою СІГМА. Було проведено ряд важливих новацій у процедуру схвалення урядових рішень. Разом з тим, робота у напряму подальшого вдосконалення регламентних процедур на цьому не завершується і буде продовжена в наступному році.

Важливим викликом є завершення реорганізації міністерств. Лише в третині міністерств структури відповідають вимогам, затвердженим Урядом. На жаль, процес завершення формування директоратів в міністерствах уповільнився у зв’язку з короновірусною інфекцією.

24 листопада цього року відбулось чергове засідання Стратегічного діалогу Україна–ЄС, в рамках якого Європейська сторона підтвердила готовність обговорювати продовження бюджетної підтримки на наступний період, однак все залежатиме виключно від того, наскільки якісно будуть виконані зобов’язання за поточною програмою.

Оскільки дія Стратегії реформування державного управління закінчується у 2021 році, ми розпочали консультації з громадськістю та європейськими партнерами щодо пріоритетів та завдань реформи на період до 2025 року. Члени Координаційної ради домовилися посилити роботу щодо комунікації оновленої Стратегії з усіма стейкхолдерами, в тому числі представниками Парламенту.

Довідково

Засідання Координаційної ради пройшло під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова. Були присутні голова підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат Верховної ради України, представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства розвитку громад та територій з питань європейської інтеграції України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Міністерства цифрової трансформації України, Національного агентства України з питань державної служби, Державної аудиторської служби України, Офісу Президента України, Рахункової палати України, Представництва Європейського союзу в Україні та громадських організацій.

Джерело: Урядовий портал.