Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2020

Прем’єр-міністр України та Президент Швейцарської Конфедерації обговорили двосторонню співпрацю

Як повідомляється на Урядовому порталі, 21 липня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з Президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою.

Сторони обговорили впровадження реформ в Україні та питання поглиблення двосторонньої співпраці між державами.

Глава Уряду привітав підписання Програми співробітництва Швейцарської Конфедерації з Україною на 2020-2023 роки, яка передбачає фінансування за чотирма напрямками на суму 108 мільйонів швейцарських франків. Прем’єр-міністр підкреслив, що Швейцарія входить до п’ятірки найбільших іноземних інвесторів в Україну.

«Одним із успішних прикладів нашої співпраці є налагодження в Україні спільного зі Швейцарією виробництва апаратів штучної вентиляції легень. Це реальний інвестиційний проект, який не лише створить робочі місця, але й надасть вагому підтримку медичній сфері у період коронакризи з можливістю виготовляти високотехнологічну продукцію», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також висловив сподівання, що Україна та Швейцарська Конфедерація продовжать спільні проекти, зокрема у сфері інфраструктури.

Під час зустрічі Денис Шмигаль і Симонетта Соммаруга також обговорили перебіг реформ в Україні. Очільник Уряду підкреслив, що всебічна підтримка з боку Швейцарської Конфедерації є одним зі стимулів для подальшого розвитку та впровадження реформ.

«Уряд рішуче налаштований на продовження системних реформ в Україні. І мені приємно відзначити, що Швейцарія була одним із наших найбільших партнерів з моменту започаткування реформи децентралізації. Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за новий районний поділ України. І в жовтні відбудуться місцеві вибори вже за новим адміністративно-територіальним устроєм», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль подякував Президенту та Швейцарській Конфедерації за підтримку України та незмінну політику в питанні збереження санкцій проти Російської Федерації.

Зі свого боку Симонетта Соммаруга відзначила, що Швейцарія продовжить всебічну підтримку України та зацікавлена в подальшій співпраці у сфері інфраструктури та діджиталізації.