Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.03.2020

Принцип екстериторіальності поширюється на всі види документації

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Держгеокадастру та затвердив Проект постанови Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. № 580.

З прийняттям постанови усі види документаціі із землеустрою, які погоджуються територіальними органами Держгеокадастру будуть здійснюватися за принципом екстериторіальності. Раніше це стосувалося лише проектів відведення, а зараз принцип поширюється на ще 5 видів документаціі із землеустрою. Зокрема, це документація по інвентаризаціі земель та рекультивації, яка необхідна для зняття та перенесення родючого шару ґрунту.

“Принцип екстериторіальності розповсюджується на всю документацію, яка знаходиться на погоджені в Держгеокадастрі. Це означає, що подані документи потраплять на обробку до спеціаліста в іншому регіоні, де знаходиться земельна ділянка, що унеможливить корупційні дії. Із запровадженням екстериторіального погодження проектів відведення, відсоток негативних висновків скоротився від 40 до 15. Очікуємо, що завдяки принципу екстериторіальності кількість необґрунтованих відмов за іншими видами документації буде зменшена, а розробка документаціі буде проводитись відповідно до вимог законодавства, а не до регіональних особливостей та традицій”, – коментує Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Джерело: Мінекономіки.