Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.05.2022

Рада може спростити вимоги до експорту/імпорту агропродукції

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану.

Про це повідомляє “Голос України”, передає Укрінформ.

“30 квітня 2022 року у режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики. За результатами розгляду питання порядку денного прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану (реєстр. №7264) в редакції, запропонованій Комітетом, у другому читанні та в цілому як Закон з техніко-юридичним доопрацюванням”, – ідеться у повідомленні.

Як повідомлялось, Верховна Рада 21 квітня прийняла за основу законопроєкт щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану.

Законопроєктом передбачається, спрощення фітосанітарних вимог при експорті, імпорті та переміщенні продукції рослинного походження територією України, зокрема можливість оформлення фітосанітарного сертифіката в електронній формі.

На період воєнного стану та 90 днів з дня його припинення (скасування) передбачається розширити перелік суб’єктів, які можуть відбирати зразки та проводити фітосанітарну експертизу (спрощується порядок уповноваження приватних лабораторій та можливість відбору зразків фахівцями таких лабораторій, а також аудиторами із сертифікації, агрономами-інспекторами).

Крім того, спрощується процедура подання документів для державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів; розширюється перелік агрохімікатів, дозволених до ввезення на митну територію України, виробництва, торгівлі, застосування та рекламування без державної реєстрації.

На цей період українські виробники органічної продукції, які здійснювали виробництво за стандартами Європейського Союзу, можуть перейти на українські стандарти виробництва без додаткового перехідного періоду, а також одержати державну підтримку.

 

www.ukrinform.ua