Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2022

Рада ратифікувала скасування митних тарифів та квот у торгівлі з Британією

Угода діятиме протягом 12 місяців, але за домовленістю сторони можуть продовжити строк

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про скасування ввізних митних тарифів та тарифних квот у двосторонній торгівлі між Україною та Великою Британією. Про це йдеться у прес-релізі Міністерства економіки.

Рішення підтримаа 301 депутат. Угода діятиме протягом 12 місяців, але за домовленістю сторони можуть продовжити строк.

«Відкриття нових ринків не лише сприятиме розвитку українського виробництва, а й дозволить збільшити надходження валютної виручки, що, в свою чергу, зміцнить економіку країни, ставши важливим фактором її відбудови», – йдеться в прес-релізі.

Скасування митних тарифів та квот дасть змогу збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю.

У 2021 році товарообіг між двома країнами зріс майже на 57% і становив $2,2 млрд. Експорт зріс на 62% в порівнянні з 2020 роком – до понад $1,1 млрд.

Серед ключових позицій українського експорту – чорні метали (26,6% від загального обсягу експорту), жири та олії (16,6%), насіння та плоди олійних рослин (15,1%), зернові культури (13,4%), електричні машини (7,5%).

Як повідомляв GMK Center, наприкінці квітня Велика Британія достроково скасувала всі мита та квоти на продукцію українського виробництва. Це важливий крок на підтримку України та її економіки.