Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2021

Рада ратифікувала угоду з Францією про закупівлю 130 вантажних електричних локомотивів

Верховна Рада ратифікувала рамковий договір між урядами України та Французької Республіки щодо оновлення парку вантажних електричних локомотивів акціонерного товариства “Українська залізниця”.

Як передає кореспондент Укрінформу, закон “Про ратифікацію рамкової угоди між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів акціонерного товариства “Українська залізниця” підтримав 331 народний депутат.

Згідно із пояснювальною запискою, ратифікація угоди дозволить забезпечити реалізацію проєкту з оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ “Українська залізниця” шляхом закупівлі 130 вантажних електричних локомотивів (80 – двосистемних, 50 – односистемних) для УЗ зі значною локалізацією виробництва в Україні.

Зазначається, що закупівля вантажних електричних локомотивів здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету та державних зовнішніх запозичень. Так, французька сторона надає Україні офіційну підтримку, призначену для фінансування проєкту. Відповідно до умов угоди ОЕСР офіційна підтримка становить щонайбільше 85% від загальної суми контракту. Українська компанія, визначена урядом України, повинна буде сплатити не менше 15% від загальної суми контракту – шляхом попередньої оплати на користь французького постачальника.

Зазначається, що ця підтримка не перевищує 750 125 000 євро і фінансує реалізацію проєкту, зокрема, придбання у Франції товарів та послуг; придбання українських чи іноземних товарів та послуг в мережах 50% від загальної суми контракту, при чому за його виконання несе відповідальність французький постачальник, і за умови, що офіційна підтримка, надана на витрати, пов’язані з придбанням українських товарів і послуг, не перевищує 50% від суми експортного контракту відповідно до Угоди ОЕСР.

Офіційна підтримка, що надається для фінансування проєкту складається з казначейської позики, сума якої не перевищує 350 000 000 євро, а також банківської позики, гарантованої Bpifrance Assurance Export, що діє від імені та зa дорученням французької сторони, сума якої не перевищує 400 125 000 євро.

Як повідомлялося, рамкова угода між урядами України і Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів акціонерного товариства “Українська залізниця” вчинена 13 травня 2021 року в Києві.

 

www.ukrinform.ua