Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.07.2023

Rheinmetall відкриє завод з виробництва бронетехніки в Україні у найближчі три місяці

Найбільший німецький виробник зброї компанія Rheinmetall відкриє завод з виробництва бронетехніки в Україні впродовж наступних 12 тижнів.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Завод буде розташований у західній частині України, уточнив генеральний директор концерну Rheinmetall Армін Паппергер.

Компанія також навчатиме українців обслуговувати виготовлені на заводі танки та іншу броньовану техніку. За словами гендиректора, на новому заводі будуватимуть і ремонтуватимуть бронетранспортери Rheinmetall Fuchs за ліцензією.

«Українці повинні допомогти самі собі — якщо вони завжди чекатимуть від європейців чи американців, щоб вони допомогли їм протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо», — заявив Паппергер.

Rheinmetall (RNMBF) буде управляти заводом у партнерстві з Укроборонпромом, якому також належатиме підприємство. У травні обидві компанії оголосили про угоду щодо збільшення оборонно-технологічного потенціалу України.

Паппергер додав, що завод буде захищений від російських атак.

«Зараз (в Україні ред.) багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто буде ще один — і ми також можемо захистити його», — сказав він.

За його словами, наступного року Rheinmetall збільшить щорічне виробництво артилерійських снарядів зі 100 тисяч до 600 тисяч, і значна частина цього додаткового виробництва буде призначена для поставок в Україну.

Паппергер зауважив, що теоретично Rheinmetall може забезпечити 60% потреби України в артилерійських боєприпасах.

Як повідомлялося, на замовлення уряду Німеччини оборонний концерн Rheinmetall влітку відправить в Україну ще 20 бойових машин піхоти Marder.

 

www.ukrinform.ua