Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.06.2021

Сезонний дефіцит необробленої деревини викликав зростання цін на аукціоні УЕБ до 350%

Минулого тижня, 24-25 травня, Українська енергетична біржа провела квартальний аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі III кварталу 2021 року лісовими господарствами Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства. На продаж були виставлені лісоматеріали як хвойних, так і листяних порід різної довжини та діаметра. Загалом понад 2,5 тисячі лотів.

За підсумками аукціону реалізовано понад 159 тис. куб м. деревини на загальну суму 250 млн грн, що становить 99% від запропонованого обсягу. Зростання цін в результаті конкурентної боротьби склало 300-350%, а рекордне збільшення ціни учасниками – 340 кроків.

Найбільший обсяг продажу склала сосна звичайна, де спостерігалася найбільша конкуренція за лоти, також реалізовувались дуб, ясен, клен, граб, в’яз, береза. Загалом в аукціоні за перемогу змагались більше ніж 180 компаній-учасників.

“На квартальному аукціоні УЕБ реалізовано майже весь виставлений обсяг. Суттєве зростання ціни пояснюється дефіцитом деревини на ринку у зв’язку з сезонними обмеженнями на вирубку лісів. Результати також свідчать про зростання інтересу учасників ринку до електронних аукціонів з продажу деревини, що заготовляється лісгоспами”, прокоментував результати аукціону генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Українська енергетична біржа запрошує учасників на наступні аукціони з продажу необробленої деревини, які проводяться на УЕБ щотижня.

 

1www.ueex.com.ua