Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.07.2019

Стартапи в Україні буде фінансувати держава

У листопаді минулого року Кабмін прийняв розпорядження №895-рпро створення Фонду розвитку інновацій. Так Україна вирішила перейняти досвід Ізраїлю та ЄС – в цих країнах стартапи часто отримують фінансування з державних фондів. На стартапи виділятиметься від 25 до 75 тис USD. Так можна буде профінансувати від 200 до 600 українських проектів.

Щоб отримати грант, потрібно пройти відбір. При цьому обов’язкова умова – реалізація проекту повинна зайняти не більше 24 місяців.

Фонд може профінансувати по грантовій програмі такі заявки:

– Створення прототипу.

– Підтвердження концепції.

– Розвиток бізнесу.

– Реєстрація прав інтелектуальної власності.

– Тестування і пілотний запуск інноваційних рішень або технологій.

– Підготовка бізнес-плану для залучення акціонерного і венчурного капіталу.

– Витрати на комерціалізацію продукту.

За словами українського підприємця Максима Яковера, у травні 2019 року в Україні було приблизно 1200 стартаперів, які потребують фінансування. Це означає, що за одне «місце» в фонді доведеться боротися чотирьом претендентам.

При цьому вливання живих грошей позначиться на індустрії тільки через кілька років. На думку Максима Яковера, перші результати інвестицій будуть помітні лише через 3-4 роки, а оцінювати роботу Фонду варто не раніше ніж через 10 років. Як показує світовий досвід, стартап проходить шлях від pre-seed до Series A від 1 до 3 років, в залежності від технологічності інновації.

Джерело: Лага: Закон