Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.06.2023

Створення повноцінного фондового ринку обговорили на урядовій нараді – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з представниками Мінекономіки та Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку обговорив питання створення в Україні повноцінного фондового ринку.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Працюємо також над впровадженням обов’язкової накопичувальної пенсії. Невід’ємною складовою цієї реформи є створення в Україні повноцінного ринку капіталу», – зазначив Шмигаль.

За його словами, вже є підписаний меморандум із Американською торговою палатою та USAID. Необхідно переходити до практичних кроків — створення інфраструктури фондового ринку. «Залучення до цього проєкту міжнародних партнерів допоможе впровадити найкращий досвід і практики» – переконаний Прем’єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що війна не повинна ставати на заваді розвитку та інноваціям. Влада продовжує реалізацію реформ задля сучасної та квітучої України.

Як повідомлялося, Фондовий ринок (ринок цінних паперів) – частина ринку капіталів, де здійснюються емісія, купівля і продаж цінних паперів. На переконання експертів, це – один з найреальніших та найпростіших механізмів залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій в реальний сектор економіки.

За словами Дениса Шмигаля, одним із ключових завдань Національної економічної стратегії до 2030 року є покращення інвестиційної привабливості України. Без чого сподіватися на стрімкий розвиток економіки – марна справа.

 

www.ukrinform.ua