Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.11.2023

Світова торгівля коксівним вугіллям у 2023 році зросте на 7-8% – прогноз

Цьому сприятиме незначне збільшення обсягів глобального виробництва чавуну

Обсяги торгівлі коксівним вугіллям у поточному році зростуть приблизно на 7-8% у порівнянні із 2022 року, повідомляє SteelMint.

За підсумками 2023-го його морський експорт може сягнути 325-330 млн т у порівнянні з 305 млн т у попередньому році.

Збільшення світового споживання коксівного вугілля стане результатом незначного зростання глобального виробництва чавуну на тлі імовірного збільшення показників у Китаї (приблизно на 2% р./р.). Очікується, що на Китай припадатиме приблизно 67% світової виплавки чавуну, яка за підсумками року може досягти 1,318 млрд т.

У січні-вересні 2023 року китайські металурги наростили імпорт коксівного вугілля на понад 60% р./р. Проте очікується, що у четвертому кварталі значно скоротиться частка Монголії та РФ, які є основними експортерами цієї сировини до Китаю. Це дасть можливість США, Канаді та Австралії збільшити постачання коксівного вугілля на китайський ринок.

Індія у 2023 році може наростити імпорт коксівного вугілля на 3% у річному обчисленні порівняно з 2022 роком – до приблизно 72 млн т. Японія та ЄС, імовірно, скоротять імпорт цієї сировини на 9% і 7% відповідно через слабкі перспективи ринку сталі, зокрема, спричинені інфляцією, жорсткою монетарною політикою, низьким попитом у будівництві, поступовим розширенням виробництва сталі на основі брухту тощо.

Таким чином, зростанню світової торгівлі коксівним вугіллям сприятиме збільшення обсягів первинного металургійного виробництва в Китаї, Індії та решті азійських країн.

Нагадаємо, що Китай у вересні поточного року наростив імпорт коксівного вугілля до рекордного рівня – до 10, 82 млн т, що на 58,1% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року. Середня ціна імпорту за місяць зросла на 9% у порівнянні з серпнем, але була нижчою на 23,2% порівняно з вереснем минулого року – $143/т.

 

gmk.center