Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.05.2019

Світовий банк надасть Україні 200 млн USD на залучення приватних інвестицій в АПК

Світовий банк (СБ) виділить Україні 200 млн USD на програму з прискорення припливу приватних інвестицій у сільське господарство з метою пом’якшення окремих перешкод на шляху доступу малих і середніх підприємств на ринок сільськогосподарської продукції.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням на сайті фінустанови Рада директорів Світового банку затвердила проект 24 травня 2019 року.

Проект спрямований на забезпечення стабільності, передбачуваності та прозорості сільгоспполітики й системи держпідтримки; стимулювання диверсифікації сільгоспвиробництва і сприяння комплексному розвитку сільських районів; зміцнення національної системи безпеки харчових продуктів; підвищення ефективності використання наявної інфраструктури для зберігання і транспортування агропродовольчих товарів, створення стабільного клімату для інвестицій в інфраструктуру та логістику.

Серед пріоритетів програми СБ також підвищення безпеки володіння, цінності та прозорості використання державних сільгоспземель; поліпшення управління водними ресурсами та надання послуг іригації; створення передумов для поліпшення доступу до сільгоспресурсів для всіх типів виробників; поліпшення доступу до фінансових інструментів та інструментів управління ризиками для всіх зацікавлених сторін із використанням передового досвіду ЄС та міжнародної спільноти.

Загальна вартість проекту оцінюється в 1,294 млрд USD.