Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.06.2021

Територіальні громади є драйверами економічного зростання і ми підтримуємо їх розвиток – Олексій Любченко

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко взяв участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад у Хмельницькому. Захід відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського за участю голови Офісу Президента Андрія Єрмака, заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка та представників місцевих і регіональних влад.

«Конгрес місцевих та регіональних влад є платформою для діалогу між владою загальнодержавного та місцевого рівнів. Робота в рамках Конгресу стане ще одним кроком в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування, експертної взаємодії у вирішенні важливих регіональних питань та обговоренні соціально-економічних процесів, які відбуваються на місцях. Внаслідок децентралізації місцева влада отримала як управлінські, так і фінансові можливості для забезпечення успішного розвитку регіонів, а взаємодія між центром та органами самоврядування в рамках Конгресу дозволить максимально ефективно їх реалізувати в інтересах громад», – прокоментував Олексій Любченко.

Він також зазначив, що Президія Конгресу працюватиме щомісяця, тож кожна громада зможе висловити свою думку з гострих питань.

За словами Першого віце-прем’єр-міністра, Мінекономіки наразі працює над новою моделлю економічного розвитку і визначає точки росту. Територіальні громади є драйверами загальнонаціонального економічного зростання, тому Мінекономіки підтримує посилення ролі громад та їх розвиток. Завдяки позитивним змінам податкового і бюджетного законодавства бюджети громад, крім додаткових фінансових ресурсів, отримали додаткові повноваження. Також він відзначив важливість ефективного використання коштів міжнародної технічної допомоги на проєкти, спрямовані на розвиток інфраструктури громад.

Учасники засідання Конгресу обговорили низку актуальних для місцевої влади питань, зокрема, щодо передачі професійно-технічних училищ у комунальну власність, реформування системи архітектурно-будівельного контролю, підготовки до нового опалювального сезону та забезпечення енергоефективності.

 

www.me.gov.ua