Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.03.2024

Ціна на Brent слабко змінюється після різкого підйому

Ціни на нафту еталонних марок демонструють незначні різноспрямовані зміни під час торгів у понеділок після різкого підйому наприкінці минулого тижня.

Ціна травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:02 за київським часом становить 83,61 дол. США за барель, що на 0,06 дол. США (0,07%) вище за показник на закриття минулої сесії. У п’ятницю ці контракти підскочили у ціні на 1,64 дол. США (2%) до 83,55 дол. США за барель.

Котирування ф’ючерсів на сорт WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зменшилися на 0,05 дол. США (на 0,06%) і становили 79,92 дол. США за барель. За підсумками попередньої сесії контракт здорожчав на 1,71 дол. США (2,2%) – до 79,97 дол. США за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 3,4%, WTI – на 4,6%.

Причиною суттєвого зростання цін у п’ятницю стали побоювання щодо подальшого посилення напруженості на Близькому Сході після того, як понад сто людей загинули в черзі за гуманітарною допомогою, ще 760 постраждали.

“Геополітична напруженість виявляє все більш “бичачий” вплив на ринок у міру того, як ми просуваємося далі у 2024 році”, – заявив співредактор Sevens Report Research Тайлер Річі виданню MarketWatch.

Тим часом низка країн ОПЕК+ за підсумками колективних перемовин у неділю оголосила про продовження додаткових добровільних скорочень нафтовидобутку. Обмеження, які набули чинності з 1 січня й становлять близько 2 млн б/д, діятимуть до кінця червня. Учасники альянсу знову зазначили, що скорочення спрямовано на підтримку стабільності й балансу світового нафтового ринку, а додаткові обсяги, що випали, згодом буде поступово відновлено.

На думку спостерігачів, ці кроки були очікуваними.

Продовження лише на другий квартал “враховано в цінах і, отже, не має суттєво вплинути на них”, зазначив аналітик із сировинних ринків Commerzbank Карстен Фріч.

 

enkorr.ua