Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.12.2023

Ціна на нафту Brent перевищила $78 за барель

Ціни на нафту рухаються слабко й різноспрямовано вранці у вівторок після активного зростання за підсумками попередньої сесії.

Ціна лютневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:11 за київським часом становить $78,09 за барель, що на $0,14 (0,18%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти зросла на $1,4 (1,8%), до $77,95 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,12 (0,17%) і становили $72,35 за барель. За підсумками минулої сесії вони здорожчали на $1,04 (1,5%) – до $72,47 за барель.

Зростання цін на нафту спровокували атаки єменських хуситів на судна, що прямували через Червоне море. У результаті найбільші морські перевізники почали переспрямовувати свої танкери й контейнеровози на інші маршрути, а BP plc призупинила всі перевезення нафти через регіон.

«Ці атаки не щось нове, але останніми тижнями зросла їх інтенсивність, – написав Роберт Фрейзер зі Schneider Electric. – У хуситів недостатньо сил для блокади в регіоні, але вони можуть порушити судноплавство й змінити оцінки ризиків».

Крім того, підтримку нафтовому ринку надали підсумки засідання Федеральної резервної системи, що відбулося минулого тижня. Керівники ФРС сигналізували про те, що цикл підйому відсоткових ставок закінчено, і спрогнозували зниження ключової ставки на 75 базисних пунктів протягом наступного року.

«Рішення Федрезерву зміцнило надії на м’яку посадку, а макроекономічні статдані виявилися недостатньо поганими, щоб посилити страхи жорсткої посадки», – написали аналітики Sevens Report Research.

 

enkorr.ua