Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.07.2022

Ціни на г/к прокат у ЄС не відповідають очікуванням клієнтів – S&P Global

Багато покупців на початку війни в Україні створили значні запаси за високими цінами

Минулого тижня збут на європейському ринку гарячекатаного прокату зіткнувся з «труднощами», оскільки кінцеві споживачі порівняли поточні спотові ціни після значного зниження з тими, за якими покупці купували металопродукцію на початку військової агресії РФ проти України. Про це повідомляє Eurometal із посиланням на інформацію S&P Global Commodity Insights.

S&P Global Commodity Insights оцінює ціну гарячекатаного рулону в північно-західній Європі 14 липня на рівні €855 за тонну на умовах франко-завод у Рурі. У Південній Європі г/к рулон був €780 за тонну на умовах EXW Італія.

Ринок значною мірою стабілізувався на робочих рівнях ринку Північної Європи, при цьому товарні котирування були в діапазоні €850-870 за тонну EXW в Рурі. Також була одна пропозиція на рівні €900 EXW у Рурі, хоча цей рівень цін слабо реалістичний для ринку.

Очікується, що найближчим часом ціна буде відносно стабільною на рівні €850 за тонну EXW. За оцінкою Platts, пік цін на гарячекатаний прокат у Північно-Західній Європі досяг 21 березня – €1460 за тонну EXW у Рурі.

У той час, як на європейському ринку спостерігається деяке пожвавлення попиту, суттєве поповнення запасів залишається обмеженим через металопродукцію, закуплену «про запас» на початку війни в Україні.

Очікувалося, що у липні попит на вересневі замовлення продовжить відновлюватись. За даними джерел, основна проблема полягає в тому, що покупці мають високі складські запаси, куплені за дуже високими цінами.

«Ціни зараз перебувають на компромісному рівні, але є побоювання, що металопродукція у вересні-жовтні може бути надто дорогою чи надто дешевою», – каже анонімний дистриб’ютор.

Як повідомляв GMK Center, німецькі виробники сталі, трейдери та покупці прогнозують, що ціни на сталь та виробництво у липні будуть знижуватися. Попит на металопродукцію в Європі залишається низьким через високі запаси внаслідок панічних закупівель після вторгнення Росії в Україну в лютому, логістичних затримок з доставкою імпортних матеріалів, зниження попиту кінцевими користувачами.

 

gmk.center