Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.06.2022

Туреччина почала прокладати газопровід до нових родовищ у Чорному морі

У Туреччині здійснили зварювання та спустили в море першу трубу газопроводу в Чорному морі від родовища Сакарія, де два роки тому було знайдено значні поклади природного газу.

У церемонії взяв участь Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, повідомляє власкор Укрінформу.

«Перші 10 млн кубометрів газу надійдуть у систему в 2023 році… Газове родовище Сакарія досягне піку видобутку у 2026 році. Ми збільшимо добову потужність видобутку газу до 40 млн кубічних метрів із 40 свердловинами, які будуть пробурені на родовищі», – підкреслив Ердоган.

Також у Туреччині почало роботу нове четверте в країні бурове судно «Абдулхамід Хан», яке у т.ч. почне прокладання труб нового газопроводу на мілководді. Найближчим часом буде розпочато будівництво берегової частини трубопроводу.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня 2020 року Ердоган повідомив, що бурове судно Fatih виявило 320 мільярдів кубометрів природного газу на газовому родовищі Сакарія у свердловині «Дунай-1». 17 жовтня 2020 року у свердловині «Дунай-1» було виявлено ще 85 млрд кубометрів природного газу. Після виявлення ще 135 млрд кубометрів у свердловині «Амасра-1», знайдені Туреччиною запаси природного газу в Чорному морі сягнули 540 млрд кубометрів.

Очікується, що початок видобутку власного природного газу у Чорному морі дасть Туреччині змогу зменшити, а з часом позбутися залежності від імпорту природного газу, зокрема з росії.

 

www.ukrinform.ua