Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.06.2022

У травні впали внутрішні ціни на швелер, балку, кутник і г/к лист

При цьому ціни на профільну та круглу трубу в травні не змінилися

Зниження цін у травні на метал будівельного призначення – швелер, балку, кутник та гарячекатаний лист – становило 2,3-11,5%, ціна профільної та круглої труби не змінилася. Такі дані випливають з динаміки зведеного індексу цін на прокат будівельного призначення Асоціації “Український центр сталевого будівництва”.

Динаміка цін на метал будівельного призначення у травні в середньому не змінилася, хоча за окремими видами металопродукції спостерігалося зниження, зокрема:

  • балка – на 2,3%, до 32,3 тис. грн за тонн;
  • гарячекатаний лист – на 3,1%, до 43,5 тис. грн за тонн;
  • кутник – на 8,6%, до 25,6 тис. грн за тонн;
  • швелер – на 11,5%, до 26,4 тис. грн.

Ціна профільної труби у квітні була на рівні до 45,3 тис. грн за тонн (з початку року – +11,5%) та круглу трубу – 45 тис. грн за тонн (+11,5%) – і вони не змінилися в травні.

При цьому ціни знизилися після 29 квітня, а на початку минулого місяця на початку вони навіть зростали.

Нагадаємо, що після зміни ситуації на фронті металотрейдери знову відкривають свої металобази – зокрема, компанія Vartis відновила роботу своїх металобаз у Києві та Київській області, у середині травня «Метінвест-СМЦ» знову відкрив центр у Харкові, хоча епіцентром його продажів прогнозовано стала Західна філія.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками 2021 року ціни на метал будівельного сортаменту зросли в середньому на 10,3%. 2020 року ціни на метал будівельного сортаменту в середньому зросли на 72,2%.

 

gmk.center