Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.11.2021

У Запоріжжі презентували проєкт реконструкції греблі ДніпроГЕС

Початок реконструкції греблі ДніпроГЕС планують розпочати влітку 2022 року.

Про це під час робочої зустрічі, присвяченої обговоренню майбутньої реконструкції дамби, сказав головний архітектор проєкту Юрій Лукашев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стадію “П” – проєкт ми закінчуємо перед новим роком, потім ідемо на експертизу й затвердження. Фактично у червні-липні готові розпочинати роботу”, – сказав Лукашев.

Під час наради архітектори презентували проєкт реконструкції.

У коментарі кореспондентові агентства головний архітектор сказав, що під час реконструкції змінюється конструкція проїжджої частини греблі, але сам образ ДніпроГЕС залишається незмінним. Відомо, що гребля стане двоярусною.

“По першому ярусу – з лівого берега транспорт іде на правий – передбачений і пішохідний тротуар – 3 метри шириною. З правого берега на лівий – транспорт іде в дві смуги по верхньому ярусу плюс 2,5 метри – велосипедна доріжка, яка дозволяє самокатному та електричному транспорту пересуватися. Крім того, на верхньому ярусі ми плануємо 2-метрову похилу огорожу, а на нижньому ярусі – метрову огорожу з історичним орнаментом і по верху її – метр заскленої, щоб забезпечити безпеку. Будуть і фотозони”, – сказав архітектор.

Керівник філії “Дніпровська ГЕС” ПАТ “Укренерго” Віктор Кучер зазначив, що в січні 2022 року проєкт проходитиме експертизу, яка може тривати близько трьох місяців. Потім буде оголошено міжнародний тендер. Оновлюватимуть дамбу коштом “Укренерго”, а також залучать кредитні кошти. Однак про яку суму йдеться – поки що не ясно. Учасники наради кажуть, що це будуть мільярди.

На час реконструкції дамба буде повністю закрита, тож, на той час у місті мають бути добудовані мости через Дніпро і проведено ремонт Аркового мосту.

Голова ОДА Олександр Старух зазначив, що вже у грудні до Запоріжжя очікується візит Президента, який має відкрити верхову частину вантового мосту. Низову планують добудувати до кінця наступного року.

Раніше повідомлялося, що ДніпроГЕС є найстарішою станцією Дніпровського каскаду, її введено в експлуатацію у 1932 році.

 

www.ukrinform.ua