Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.09.2021

Україна і Таїланд зацікавлені поглибити співробітництво у торговельно-економічній сфері

7 вересня відбулася зустріч заступника Міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Таїланд в Республіці Польща та в Україні (за сумісництвом) Четапаном Максампханом з метою обговорення ключових питань торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

«Таїланд є важливим партнером України в азіатському регіоні, з яким ми зацікавлені ​​всебічно розширювати торговельно-економічне співробітництво. Україна залишається серед лідерів з експорту сільськогосподарської та харчової продукції, і як надійний партнер докладає зусиль, щоб гарантувати безперебійне постачання на зовнішні ринки, зокрема, і на ринок Таїланду», – зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Зокрема, за 6 місяців 2021 року обсяг двосторонньої торгівлі товарами збільшився на 25,5% у порівнянні з відповідним періодом минулого року і склав $163 млн. В тому числі обсяг агропродовольчих товарів у двосторонньому товарообігу склав за І півріччя поточного року $25,9 млн.

Сторони погодились, що проведення Спільної комісії з питань торгівлі між Урядом України та Урядом Королівства Таїланд стане ефективним інструментом розвитку двосторонніх економічних відносин між двома країнами.

Крім того, важливим є проведення бізнес-заходів на рівні ділових кіл обох країн, участь у виставкових заходах, співпраця у рамках міжнародних організацій, у сфері сучасних технологій, передусім в ІТ-галузі, автомобілебудуванні та космічній галузі, а також залучення тайських інвестицій у аграрний сектор України.

www.me.gov.ua