Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.06.2020

Україна і Угорщина зосередяться на розвитку торговельних відносин та розбудові прикордонної інфраструктури

29 травня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив  свій перший закордонний візит до Угорщини у якості глави зовнішньополітичного відомства і зустрівся з Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Співрозмовники відзначили обопільну зацікавленість у розбудові дружніх та добросусідських відносин, а також налаштованість відкрити нову сторінку двостороннього партнерства.

«Я передав проект спільного меморандуму Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який пропонується підписати в ході їх зустрічі. Я також запропонував реалізувати спільний великий проект – добудувати під патронатом Президента України та Прем’єр-міністра Угорщини сучасну лікарню у м. Берегово», – зазначив український Міністр.

Особливу увагу співрозмовники приділили питанням співпраці у стримуванні поширення COVID-19.

Як співголови українсько-угорської міжурядової економічної комісії міністри виступили за якомога швидше відновлення її роботи та погодилися, що вона має відігравати провідну роль у сприянні торговельно-економічній взаємодії між країнами.

“Немає жодних об’єктивних підстав для того, щоб між нами існували будь-які суттєві проблеми. Ми розраховуємо на те, що буде відновлена повноцінна підтримка Угорщиною України в НАТО”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Міністри обговорили конкретні можливості збільшення інвестицій України в Угорщину та Угорщини – в Україну, сприяння зміцненню позицій на ринках обох країн.

Особливу увагу міністри приділили питанням розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі модернізації пункту Чоп-Загонь та побудові нового пункту Дийда-Берегдарац.

У ході візиту сторони підписали Протокол між Урядом України та Урядом Угорщини про внесення змін до Рамкового договору між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерством інновації та технології Угорщини.

Довідково

Угорщина підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Товарообіг за 2019 рік склав 2.8 млрд. дол. США.

З 2015 р. в Угорщині пройшли лікування 43 та реабілітацію 54 військовослужбовці, оздоровлено 2235 дітей з сімей учасників АТО/ООС та східних регіонів України. Уряд Угорщини виділив кошти на відновлення та закупівлю обладнання амбулаторії в селі Валуйське, яка була зруйнована внаслідок агресії РФ проти України.

Джерело: Урядовий портал.