Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.04.2020

Україна і Японія розвиватимуть взаємодію з протидії гібридним загрозам та кібератакам

У рамках “Тижня Азії” Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 2 квітня зустрівся з Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Співрозмовники відзначили обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері кібербезпеки та продовженні безпекового діалогу з наголосом на протидії гібридним загрозам.

Дмитро Кулеба позитивно оцінив значний досвід Японії у стримуванні поширення COVID-19 та висловив сподівання на плідну співпрацю у боротьбі з вірусом.

“Вся наша система нині повністю мобілізована на пошук медичного обладнання, засобів захисту для медиків, задоволення нагальних потреб нашої країни задля протидії вірусу. Дивлячись на досвід інших країн, ми сподіваємося на краще, але готуємося до гіршого”, – зауважив глава МЗС.

Особливу увагу співрозмовники приділили спробам окремих країн використовувати пандемію в політичних цілях. Йдеться про заклики до послаблення, начебто з гуманітарних міркувань, санкцій, які не мають жодного стосунку до протидії COVID-19.

“Ми розуміємо логіку. Спочатку заклики до послаблення взагалі всіх санкцій у світі через пандемію, а потім спроби зняти конкретні санкції, які жодним чином з нею не пов’язані. Ми категорично проти цього”, – підкреслив Дмитро Кулеба.

Дмитро Кулеба запевнив, що розвиток співробітництва України та Японії залишається одним з його пріоритетів. Він висловив вдячність японській стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, економічну допомогу у проведенні реформ та відновленні Сходу України.

Довідково

За результатами 2019 року обсяг торгівлі товарами між Україною та Японією склав 1 млрд. 212,68 млн дол. США. У порівнянні з 2018 роком на він зріс на 25,1%.

З часу встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу у понад 3,2 млрд дол. США у формі пільгових кредитів, технічної та грантової допомоги. Зокрема, за рахунок пільгового кредиту японської сторони було проведено реконструкцію терміналу “D” Міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

21-24 жовтня 2019 року Японію відвідав Президент України Володимир Зеленський, який разом з дружиною взяв участь у офіційних заходах церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто та провів зустріч з Прем’єр-міністром Японії Абе Сіндзо.

Джерело: Урядовий портал.