Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.11.2023

Україна розраховує набути повне членство в ОЕСР, – Юлія Свириденко

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)

Україна зацікавлена в розширенні участі в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та сподівається отримати дорожню карту для набуття повного членства в цій організації. Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко за результатами зустрічі з керівництвом Організації в Парижі. 

«Продуктивна зустріч з Генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном. Ми висловили щиру вдячність за нещодавнє схвалення ОЕСР програми для України. Набуття членства та подальше поглиблення нашої співпраці є сьогодні одним із головних пріоритетів для України. Тож ми сподіваємося отримати дорожню карту для набуття повного членства в ОЕСР», – зазначила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України також відзначила важливість відповідності принципам ОЕСР у майбутній відбудові України.

За її словами, зараз увага Уряду у взаємодії з цією Організацією зосереджена на інвестиційних стимулах, сприянні інвестиціям та дерегуляції, розширенні підтримки EКA в Україні та їхньому покритті 100% інвестиційних ризиків та перекласифікації групи ризику нашої країни з групи 7 назад до групи 6, щоб зробити страхування ризиків більш доступним.

Юлія Свириденко повідомила, що Кабінет Міністрів України вже схвалив імплементацію програми ОЕСР для України, визначивши відповідальних національних стейкхолдерів, критерії оцінки ефективності та терміни.

Також найближчим часом має відбутись розгляд урядового законопроекту (№5593-д) для більш ефективного впровадження реформи корпоративного управління, який враховує рекомендації Організації.

«Для цих цілей ми використовуємо рекомендації Огляду ОЕСР щодо корпоративного управління державними підприємствами в Україні та консультуємося з секретаріатом ОЕСР та членами профільної Робочої групи. Після ухвалення законопроекту 5593-д ми будемо працювати над впровадженням інструментів корпоративного управління, таких як політика власності, дивідендна політика, політика винагороди тощо. Для нас важливо підготувати ці документи відповідно до стандартів ОЕСР, тому ми будемо дуже вдячні за продовження підтримки в майбутньому», – зазначила Юлія Свириденко.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) об’єднує 37 країн світу. Її членами є більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші. Штаб-квартира розміщена в Парижі (Франція).

Установа виникла у 1948 році як Організація європейського економічного співробітництва (ОЄЕС) під керівництвом французького економіста Роберта Марджоліна для допомоги у впровадженні Плану Маршалла для економічної реконструкції Європи після Другої світової війни. Пізніше список членів союзу розширився неєвропейськими країнами.

 

me.gov.ua