Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.10.2021

Україна у 2021 році вперше експортувала малину до США і Канади

У 2021 році вперше великі партії замороженої малини українського виробництва були експортовані до США і Канади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє аналітична платформа плодоовочевого бізнесу Еast-fruit.

«По одній партії малини було відправлено в Канаду і в США в розмірі одного морського контейнера. Логістика зайняла близько півтора місяця, а покупець залишився задоволений якістю доставленої продукції і розглядає можливість продовження співпраці з українськими постачальниками на постійній основі», – йдеться у повідомленні.

Важливість цієї події для розвитку виробництва і заморожування ягоди в Україні пояснюється високим рівнем вимог до якості продукції та логістики, які були успішно подолані українськими постачальниками. Відповідно, український експортер малини попередньо успішно пройшов сертифікацію FDA (The United States Food and Drug Administration).

Також аналітики Еast-fruit відзначають, що США і Канада традиційно платять вищі ціни за імпортну малину, ніж інші великі країни-імпортери, що створює непогані можливості для українських експортерів для інвестицій в підвищення якості продукції.

«На США і Канаду припадає близько 80% всього глобального імпорту замороженої малини у вартісному вимірі і близько 65% в натуральному. Вихід на прямі поставки замороженої малини в країни з високим рівнем імпортних цін на цю ягоду є дуже важливим кроком для подальшого розвитку ягідного бізнесу в Україні. Українські заморожувачі ягоди зможуть підвищити технологічний рівень переробки і доробки замороженої малини і платити вищу ціну постачальникам», – пояснив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

На думку експертів платформи, для України, яка входить до п’ятірки найбільших світових експортерів замороженої малини, дуже важливо закріпитися на двох найважливіших ринках збуту, особливо на тлі очікуваного зростання обсягів виробництва всіх видів ягід у 2022-2024 роках.

Як повідомлялося, експорт українських ягід в ЄС зростає. У 2018 році в країни Європейського Союзу було експортовано понад 12,5 тонн малини, а в 2020 році – вже понад 18 тонн.

 

www.ukrinform.ua