Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.07.2021

Україна в першому півріччі збільшила імпорт вапняку наполовину

Україна в першому півріччі 2021 року збільшила імпорт вапняку на 50% порівняно з аналогічним періодом 2020 року – до 679 тис. тонн. Такі дані GMK Center повідомила прес-служба Української асоціації вапняної промисловості (УАВП).

Згідно з УАВП, у першому півріччі на вапняк припало 60% від загального імпорту вапняно-доломітового продукції.

Більшість металургійних підприємств України за шість місяців наростили частку споживання імпортного вапняку, відзначає асоціація. Серед них – ММК ім. Ілліча (до 37% порівняно з першим півріччям 2020 року), «АрселорМіттал Кривий Ріг» (до 18%) і «Укрспецвапно» (до 26%). Група «Метінвест» за шість місяців скоротила частку споживання імпортного вапняку до 42%.

За даними УАВП, залізничні поставки вапняку в першому півріччі збільшилися на 2%, до 5,52 млн тонн.

Група «Метінвест» за шість місяців збільшила частку споживання вапняку (імпортні та залізничні поставки) на 4 п.п., до 58%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Загалом частку споживання вапняку за шість місяців наростили такі підприємства:

  • ММК ім. Ілліча – на 3 п.п., до 30%;
  • «Запоріжсталь» – на 1 п.п., до 11%.

Частка споживання вапняку за перше півріччя скоротилася на таких підприємствах:

  • «АрселорМіттал Кривий Ріг» – на 1 п.п., до 15%;
  • ДМК – на 2 п.п., до 8%;
  • «Азовсталь» – на 1 п.п., до 6%.

Нагадаємо, що за підсумками 2020 року залізничні поставки вапняку промисловим споживачам скоротолися на 1% в порівнянні з попереднім роком – до 10,7 млн ​​тонн. Споживання вапняку в металургії збереглося на рівні 2019 року.

 

gmk.center