Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.06.2022

Україна відзавтра почне постачати електрику у Молдову

Із 4 червня 2022 року Енергоатом постачатиме електроенергію до Молдови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Енергоатома у Телеграмі.

“З 4 червня 2022 року розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови”, – йдеться в повідомленні.

ДП «НАЕК «Енергоатом» – найбільший виробник електроенергії України – уклав експортний контракт з молдовською державною компанією Energocom. Відповідно до домовленостей, Енергоатом планує у червні поставити в Молдову 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною 77 дол. за 1 МВт-год.

Своєю чергою, завдяки експорту Енергоатом отримає додаткове джерело для фінансування покладених на нього спецобов’язків (ПСО) з постачання електроенергії населенню.

В Енергоатомі заявляють про свій великий потенціал для збільшення обсягів виробництва електричної енергії, тому її експорт до Молдови, а згодом – і до сусідніх країн ЄС, є надзвичайно перспективним напрямком торговельної діяльності.

Енергоспоживання Молдови значною мірою залежить від генерації на Молдовській ДРЕС, що належить рф. Український експорт дозволить країні диверсифікувати постачання електричної енергії та посилити її енергетичну безпеку, вважають в Енергоатомі.

Як повідомлялось, Україна та Молдова разом подолали складний шлях інтеграції з європейською ENTSO-E. Енергосистеми обох країн були повністю синхронізовані з енергомережею континентальної Європи в середині березня 2022 року.

 

www.ukrinform.ua