Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2022

Україна вже отримала понад 250 заявок у межах інвестиційної платформи Advantage Ukraine

За перший місяць з моменту запуску інвестиційної платформи Advantage Ukraine надійшло більш ніж 250 запитів. Про це свідчать оперативні дані Міністерства економіки України.

Наразі команда Advantage Ukraine обробляє як заявки від потенційних інвесторів (buy-side), так і від ініціаторів проектів з України (sell-side). Більше всього інвестиціями в Україну цікавляться компанії зі США, Великої Британії, Польщі, Німеччини та Туреччини.

Найбільший інтерес міжнародних стратегічних та портфельних інвесторів викликають такі галузі української економіки, як інновації і технології, сільське господарство та оборонна промисловість. Також чимало запитів в сфері енергетики, інфраструктури та логістики.

“Інвесторів в першу чергу цікавлять податкові пільги в контексті перспектив відкриття нових виробництв, партнерства або придбання українських активів. Також багато стратегічних інвесторів цікавляться можливістю налагодження торгових зв’язків із українськими виробниками для їх подальшої інтеграції в свої глобальні ланцюги постачання” – зазначив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Серед запитів ініціаторів проектів найбільше пропозицій отримано в агропромисловому секторі, в сферах інновацій і технологій та енергетики.

Нагадаємо, ініціативу з залучення інвестицій Advantage Ukraine було презентовано 6 вересня в рамках великої кампанії, розробленої WPP за підтримки Президента України. На платформі зібрано інвестиційні проекти та можливості у 10-ти галузях економіки з загальним потенціалом на суму понад $400 млрд.

Проектна команда Advantage Ukraine працює за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». За місяць роботи платформу advantageukraine.com відвідали десятки тисяч користувачів зі 112 країн світу. Більшість з них з Польщі, США та Великої Британії.

 

www.me.gov.ua