Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.01.2021

Українська кондитерська компанія почала виробництво штучного м’яса

Кондитерська компанія АВК запустила виробництво штучного м’яса під брендом Dreameat.

Про це у фейсбуці повідомив власник АВК Володимир Авраменко, передає ШоТам із посиланням на Фокус.

Як зазначається, рослинне м’ясо буде продаватися у вигляді заморожених котлет для бургера. В одній котлеті – 21 г білка, збалансованого за амінокислотним складом. Продукт містить клітковину, залізо і фосфор.

“Ми зробили продукт без антибіотиків, холестерину, штучних ароматизаторів, барвників та консервантів. Dreameat – перше рослинне м’ясо на ринку без метилцелюлози. Простими словами, без паперу”, – заявив співвласник кондитерської компанії АВК Володимир Авраменко.

Метилцелюлоза (e461) – це загущувач, стабілізатор, наповнювач, що широко використовується в харчовій промисловості. Речовину додають в хлібобулочні вироби, соуси, кетчупи, десерти, газовані напої.

Вона не всмоктується і не засвоюється організмом людини. Отримують метилцеллюлозу безпосередньо з клітинної речовини рослинних волокон.