Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2023

Українська продукція тваринництва відкрила два нових ринки

Держпродспоживслужба та Міністерство закордонних справ у жовтні досягли домовленості щодо експорту нових видів агропродукції українського виробництва до Азербайджанської Республіки та Республіки Північна Македонія.

Про це говориться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Так, з Агентством харчової безпеки Азербайджанської Республіки погоджено форму ветеринарного сертифіката на композитні продукти з вмістом м’яса птиці та молочних продуктів, доведені до кулінарної готовності, призначені для споживання людиною, що експортуються до Азербайджанської Республіки. На офіційному вебпорталі відомства опубліковано відповідну форму сертифіката здоров’я (розділ «Міжнародне співробітництво» — «Ветеринарія та безпечність» — «Сертифікати на експорт з України») та вимоги компетентного органу Азербайджану до харчових продуктів.

«З Агентством з продовольства та ветеринарії Міністерства сільського, лісового та водного господарства Республіки Північна Македонія погоджено форму сертифіката здоров’я для перероблених кормів для домашніх тварин, крім консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для відправлення до або для транзиту через Республіку Північна Македонія», — додали у відомстві.

Водночас під час оформлення зазначених вантажів у випадку транзиту через територію ЄС необхідно дотримуватися вимог Делегованого Регламенту Комісії (ЄС) №2011/142.

«Звертаємо увагу, що видача сертифіката здоров’я для перероблених кормів для домашніх тварин, крім консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для відправлення до або для транзиту через Республіку Північна Македонія може здійснюватися лише за умови наявності виробника у переліку потужностей, акредитованих для експорту м’ясних напівфабрикатів до ЄС…», — уточнили у відомстві.

 

agroportal.ua