Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.04.2021

Українська сторона зосереджує зусилля щодо розвитку співробітництва між Австрією і Україною

Українська частина Українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв’язків, яку очолює Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, провела онлайн-засідання. Ключовою темою обговорення стали перспективи двосторонньої співпраці між Австрією і Україною. Особливу увагу приділили стану підготовки до проведення 15-го засідання Українсько-австрійської змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв’язків.

15-е засідання відбудеться 27 квітня 2021 в онлайн-режимі у форматі пленарного засідання та українсько-австрійського бізнес-форуму під головуванням Олексія Чернишова від української сторони та Генерального директора з питань економічного розвитку, інновацій та виходу на зовнішні ринки Федерального міністерства цифровізації та економічного розвитку Австрії Флоріана Фраушера – з австрійського боку.

«Українська сторона зосереджує всі зусилля та працює над тим, щоб співробітництво між нашими країнами розвивалося динамічно. Впевнений, Австрія й надалі визначатиме Україну як надійного партнера в різних галузях економіки, а підтримка з боку міжнародних партерів, зокрема – з боку Австрії, стимулюватиме економічний розвиток кожного регіону України», – зауважив Олексій Чернишов.

У ході засідання обговорили перспективи двостороннього співробітництва Австрії і України у пріоритетних сферах. Опрацювали ключові напрямки, що будуть винесені на обговорення українською стороною в межах запланованого засідання Комісії: розвиток у сферах торгівлі, інвестицій, енергетики, енергоефективності, екологічних технологій, соціальної політики, туризму, сільського та лісового господарства, технічного регулювання та стандартизації й співробітництва між торгово-промисловими палатами.

Довідково

Від моменту створення Комісії у 1993 році відповідно до Угоди між Україною і Республікою Австрія про двосторонні торгово-економічні зв’язки було проведено 14 засідань. Останнє відбулось 20-21 травня 2019 року у м. Відень (Австрія).

Джерело: Урядовий портал.