Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.10.2020

Українські АЕС постачатимуть енергію для міжнародної блокчейн-компанії

Міжнародна блокчейн-компанія Bitfury Holding B.V. домовилася з НАЕК “Енергоатом” створити дата-центри на територіях АЕС України.

Відповідний меморандум підписали 13 жовтня. Про це повідомляє пресслужба держкомпанії, передає Економічна правда.

Як зазначається в Меморандумі, його метою є збереження або збільшення обсягів виробництва електроенергії атомною генерацією України та відновлення балансу виробництва/споживання електроенергії в країні.

Серед передумов підписання документа сторони зазначили швидке зростання індустрії послуг центрів обробки даних як галузі, в якій знаходять своє впровадження найновіші апаратні технології та яка дозволяє консолідувати інформаційні ресурси і скоротити сукупні витрати на володіння ІТ-інфраструктурою.

В документі прогнозується, що загальне енергоспоживання проєкту може сягати 2 ГВт.

Співпраця між Енергоатомом та Bitfury Holding дозволить вирішити одну з найгостріших проблем галузі – обмеження видачі електроенергії з АЕС України.

Bitfury – багатопрофільна блокчейн-компанія, найбільша за межами Китаю промисловий майнер, розробник програмного і апаратного забезпечення для роботи з блокчейном.

Офіси компанії розташовані в Сан-Франциско, Вашингтоні, округ Колумбія, Гонконгу, Лондоні і Амстердамі, дата-центри – в ісландській громаді Рейкьянесбайр і грузинських містах Горі та Тбілісі.