Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.09.2023

Українські бджолярі розширюють географію експорту

Український мед та продукти бджільництва цікавлять покупців з різних країн світу.

Про це повідомляє пресслужба сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України», завдяки якому 10 виробників обладнання для бджільництва, бджолярі та представники Спілки пасічників України взяли участь у міжнародній виставці «ApiExpo» в рамках 48-го світового конгресу Apimondia Chile 2023.

Зокрема, один з учасників делегації – підприємець з Мелітополя Денис Лагода – керівник «ВРМ-Агро». Він виїхав з окупованого міста, але усе його нове обладнання для переробки воску та виробництва вощини лишилося в окупації. Зараз у Харківській області Денис відновлює виробництво. Ще до поїздки на конгрес провів переговори та домовився про зустрічі з потенційними партнерами з Канади та США. Також компанія Дениса займається гуртовим продажем меду на експорт. Зараз основні покупці меду – країни Європейського Союзу: Франція, Хорватія, Іспанія, Бельгія, Німеччина, Нідерланди, Австрія. В основному це гуртові покупці, які потім перепродають його у Європі або фасують мед у невелику тару та працюють з рітейлом.

«Закордонні партнери дуже зацікавлені у тому, щоб ми поставляли їм український віск. Ще у Мелітополі ми встановили лінію, на якій виробляли віск без домішок, чистий, саме такий хочуть купити у нас. Я вже отримав пропозиції від бізнесу, який зацікавлений у співпраці з нами, буду розповідати про нашу технологію, сподіваюся, що ця поїздка буде плідною», – говорить Денис.

Виробники з України зможуть представити свою продукцію та послуги, зрозуміти актуальні вимоги експортного ринку та створити прямі бізнес-зв’язки, які перетворюються на продажі в медовому секторі України, за підтримки Проєкту USAID.

За словами керівника медового сектору Проєкту USAID «Економічна підтримка України» Руслана Маркова перший день роботи виставки показав неабияку увагу світової бджолярської спільноти до медового бізнесу України.

Україна готова експортувати свою високоякісну сучасну продукцію та успішно конкурувати з іншими світовими лідерами у цій галузі. Ця виставка у Чилі також дозволяє відкрити нашу медову галузь країнам Південної Америки, які ще недостатньо обізнані щодо нашого потенціалу. Це – своєрідне відкриття України для іспаномовної частини медового світового бізнесу.

 

agrotimes.ua