Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.03.2020

Українці можуть онлайн обмінювати і перераховувати по рахунках валюту без обмежень

Українці можуть міняти і перераховувати валюту за своїми рахунками в банках у безготівковій формі без обмежень, а проблема з доставкою доларової готівки буде вирішена найближчим часом.

Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова в ефірі одного з телеканалів, пище УНІАН.

Вона повідомила, що на сьогодні в банках знаходяться валютні кошти громадян на суму близько 10 млрд дол., а кошти банків на валютних коррахунках становлять близько 8 млрд дол., однак є тимчасовий дефіцит доларової готівки через проблеми з авіасполученням.

«Гроші є, просто немає їх у готівковій формі. Якщо ви хочете конвертувати безготівкові гроші онлайн з однієї валюти в іншу і залишити в банку – будь ласка, робіть це. І українці це роблять – ми це бачимо по статистиці. Якщо хочете перевести з одного банку зі свого рахунку в інший – будь ласка, робіть це. у цьому ніяких обмежень немає», – сказала Рожкова. Вона підкреслила, що проблеми з доставкою валютної готівки будуть вирішені найближчим часом. Як повідомляв УНІАН, низка банків в Україні призупинили продаж готівкової валюти, але продовжують проводити безготівкові валютно-обмінні операції. Національний банк 17 березня констатував нестачу готівкової валюти в касах банків через проблеми з її доставкою, але пообіцяв поліпшення ситуації найближчим часом.