Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.04.2024

Укрнафта шукає партнерів для ревіталізації свердловин

ПАТ “Укрнафта” шукає партнерів для реалізації програми ревіталізації вже пробурених, але ліквідованих свердловин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що зараз визначено 4222 пробурених, але ліквідованих свердловини. З них 2100 знаходяться в межах спецдозволів Укрнафти, зокрема 700 – у межах контурів запасів.

“Для пілоту компанія обрала 30 свердловин із цих 700. 10 – буде відновлено власними силами, на 20 – оголошується конкурс. Підприємство запрошує партнерів, які допоможуть відновити видобуток на цих об’єктах шляхом забурки бокових горизонтальних стовбурів”, – повідомляє Укрнафта.

Потенційним партнерам компанія пропонує угоду на принципах Risk Service Agreement. Інвестор має пройти комплаєнс й отримати доступ до інформації про свердловини.

Разом зі спеціалістами Укрнафти буде сформований пул свердловин, від 3 до 12, які будуть відновлюватись за рахунок буріння власним коштом партнерів.

Вартість відновлення видобутку зі свердловин визначатиметься на торгах у системі Prozorro.

Таким чином, Укрнафта отримає додатковий ресурс та оплачуватиме ревіталізацію за рахунок коштів від видобутку на відновлених свердловинах, а партнери отримають частину додаткового видобутку відновлених свердловин.

Як повідомлялося, ПАТ “Укрнафта” провело інтенсифікацію на одному із родовищ нафти на заході України, внаслідок чого добовий дебет зріс на 138 тонн.

 

www.ukrinform.ua