Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2021

Уряд очікує збільшення видобутку українського вугілля

Кабінет Міністрів очікує збільшення видобутку вугілля українськими шахтами.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні як ніколи Україна потребує вугілля. У зв’язку з такою ціною газу, початком опалювального сезону, з дефіцитом вугілля Міністерство енергетики робить усе, щоб українські шахти якомога більше вугілля підіймали на-гора. Тому із вдячністю до шахтарів очікуємо збільшення видобутку”, – сказав Шмигаль.

Він також наголосив, що наразі Україна імпортує вугілля, щоб забезпечити роботу теплоелектростанцій.

За словами урядовця, основне споживання електроенергії зараз закриває НАЕК “Енергоатом” та гідроенергетика, а вугільна генерація є маневровою і покриває пікове споживання.

“Поки що ми дуже впевнено дивимося, що ми його (опалювальний сезон – ред.) пройдемо, не дивлячись на ті складнощі, які є в енергетичній сфері”, – запевнив Шмигаль.

Крім того, він повідомив, що держава повністю виконує свої зобов’язання з виплат шахтарям заборгованої зарплати.

Як повідомлялося, у січні-вересні в Україні видобуто 21,816 млн тонн вугілля, що на 6,5% перевищує плановий показник видобутку. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року видобування вугілля збільшилося на 787,8 тис. тонн.

Станом на ранок 25 жовтня 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) становили 701,3 тис. тонн, що на 6,9% менше порівняно із запасами на 18 жовтня.

У Міненерго запевняють, що Об’єднана енергетична система (ОЕС) України працює стабільно, незважаючи на недотримання графіка накопичення вугілля на теплових електростанціях.