Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2022

Уряд прийняв рішення для підтримки авіаперевізників

Уряд ухвалив рішення, що гарантують авіаперевізникам можливість продовжувати польоти в небі України за рахунок виділення коштів з резервного фонду держбюджету на окремий ексроу-рахунок Міністерства інфраструктури.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр України міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, забезпечити подальший стабільний авіаційний зв’язок з усім світом критично важливо для української економіки. Це слугуватиме сигналом не лише для міжнародних партнерів, але й для інвесторів.

Тому Уряд передбачив механізм гарантій безпеки польотів для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

«Йдеться про виділення коштів з резервного фонду держбюджету, обсяг якого за погодженням з Бюджетним комітетом Верховної Ради збільшується на 16,6 млрд грн. Ці ресурси зберігатимуть на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури і вони слугуватимуть гарантією безпеки польотів над Україною», – наголосила Юлія Свириденко.

Вона нагадала, що ситуація, коли більшість компаній беруть повітряні судна в іноземний лізинг зайвий раз демонструє актуальність відродження українського авіабудування.

«Саме для цього у 2022 році Мінекономіки запускає програму державного лізингу під 5%, що дозволить змінити ситуацію на ринку та не допускати ситуацій, коли літаки українських авіакомпаній не можуть залишатися в Україні», – заявила Юлія Свириденко.

www.me.gov.ua