Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.06.2019

Уряд спростив порядок призначення органів сертифікації колісних транспортних засобів та їх частин

12 червня Кабінет Міністрів ухвалив розроблені Мінекономрозвитку зміни до Порядку призначення органу із сертифікації для індивідуального затвердження колісних транспортних засобів, партій частин та обладнання.

Про це повідомляє прес-служба Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Згідно зі встановленими у Порядку умовами, раніше компанія, що заявила про намір здійснювати сертифікацію КТЗ, була зобов’язана підтвердити свою компетентність та мати власні акредитовані лабораторії для оцінки всіх видів продукції, на яку поширюється дія Порядку затвердження конструкції.

Відповідно до ухвалених Урядом змін до Порядку, відтепер компанії, що претендують на призначення органом із сертифікації колісних транспортних засобів, мають підтверджувати свою компетентність та акредитовані лабораторії лише стосовно тих видів продукції, щодо яких вони самі визначають та заявляють про свою компетентність, операційну спроможність та про намір отримати призначення як органу сертифікації КТЗ.

Очікується, що відповідне рішення Уряду сприятиме мінімізації регуляторного тиску на бізнес, що займається оцінкою відповідності КТЗ, а також зменшенню зайвих фінансових витрат, пов’язаних з оснащенням такими суб’єктами господарювання власних випробувальних лабораторій та їх акредитації.