Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.06.2023

В травні морпорт “Рені” переробив рекордні 1 млн тонн вантажів

В травні морський порт “Рені” (Одеська область) переробив 1 млн тонн вантажів, що є абсолютним рекордом за всю історію існування порту.

Про це йдеться у повідомленні Адміністрації морських портів (АМПУ), передають Українськi Новини.

“За оперативними даними морський порт “Рені” за травень перевантажив 1 млн тонн вантажів. Це рекордний показник за всю історію існування порту. Своїх історичних рекордів досягли і портові оператори. Так, ДП “Ренійський морський торговельний порт” обробив близько 350 тис. тонн, ТОВ “СК Акорд” більше 100 тис. тонн”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за номенклатурою вантажів на першому місці хлібні вантажі, на другому – продовольча олія.

В травені портом було опрацьовано 391 судно, з яких 134 морських і 257 річкових.

“Таких результатів вдалося досягти у т.ч. завдяки злагодженим діям державних та приватних структур, розширенню номенклатури вантажів, а також впровадженим операційним покращенням – розпочато експлуатацію нових морських терміналів, опрацьовано нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, побудовано нові тимчасові склади, обладнано ваги, лабораторії тощо”, – підкреслив голова ДП “АМПУ” Юрій Литвин.

Як повідомляли Українськi Новини, у травні дунайські порти перевантажили понад 3 млн тонн вантажів, що є абсолютним рекордом для портів цього регіону.

 

ukranews.com