Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.12.2021

В Україні пропонують запровадити експортне мито на вивіз продовольчої пшениці

Оцінюючи ситуацію, учасники ринку наголошують, що зараз вітчизняні виробники борошна починають «махлювати» з якістю зерна, коли заходить мова про постачання продукції на внутрішнє виробництво. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Зазначається, що сьогодні українські виробники пшениці 2-3 класу постачають продукцію із заниженими показниками якості. І через це Україна не може задовольнити попит на якісне борошно.

«Я не можу стверджувати, що цього року у нас не було зібрано високоякісного зерна у відповідній кількості, однак можна точно констатувати, що великий обсяг цієї продукції було вивезено на експорт. Тому постачаючи продукцію за форвардними контрактами чи за іншими формами домовленостей, ми все частіше бачимо розбіжності між замовленою якістю зернових і постачанням продукції по факту. І саме тому наші борошномели та інші споживачі б’ють на сполох», – зізнаються учасники ринку у приватних бесідах.

На думку експертів, якщо ситуація буде наближатися до критичної, одним з варіантів виходу з неї може бути введення експортного мита на вивіз продовольчої пшениці. Це дозволить забезпечити всі переробні підприємства сировиною за помірними цінами. Якщо ж цього не вдасться зробити і виникне нестача сировини для переробних підприємств, то Україні доведеться шукати додаткові обсяги продовольчої пшениці на зовнішніх ринках.