Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.07.2021

В Україні розробили і запустили першу вітчизняну промислову систему накопичення енергії

Встановлений у Вінниці промисловий накопичувач повністю розроблений, спроектований і виготовлений в Україні, потужностями групи інжинірингової компанії-інвестора в поновлювану енергетику KNESS.

У Вінниці почали тестувати першу промислову систему накопичення енергії Energy Storage System повністю розроблену, спроектовану і виготовлену в Україні. Потужність системи накопичення складе 1 МВт, а її ємність – 1 МВт * год. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов, а також енергетична компанія «KNESS», яка реалізує цей проект.

Вінницька міська рада видав «KNESS» містобудівні умови і обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії.

«Energy Storage System складається з батарейних кластерів, отриманих в результаті роботи лабораторії силової електроніки KNESS RnD Center, яка тривала близько року. Всі інтелектуальні системи цих модулів є власною розробкою. Вони виконують функції балансування заряду осередків всередині модулів, моніторингу та управління всіма процесами, що відбуваються в межах кластеру », – коментує Володимир Голодюк, керівник відділу силової електроніки KNESS RnD Center.

«Вітаю українського виробника з власною розробкою системи накопичення енергії. Це важлива складова для балансування енергосистеми, де ростуть потужності СЕС і ВЕС. Ця подія в черговий раз доводить, що Україна здатна самостійно творити свою незалежне майбутнє, розвиваючи «зелену» енергетику і необхідні електроакумулюючі системи для цього », – прокоментував подію Юрій Шафаренко, заступник Голови Держенергоефективності, і наголосив на необхідності прийняття законодавчої бази для залучення інвестицій в системи накопичення енергії.

Нагадаємо, що 12 липня інжинірингова компанія-інвестор у відновлювану енергетику KNESS отримала дозвільну документацію на будівництво дослідного майданчику з виробництва« зеленого »водню в Вінниці, за технологією власної розробки KNESS RnD Center. На водневої майданчику KNESS будуть вперше в Україні практично відпрацьовані моделі промислового виробництва зеленого водню для широкої сфери застосування. Зокрема, буде використана нова технологія виробництва, відмінна від електролізу, адаптована для інтеграції з сонячними станціями.

Гігантські батареї будують по всьому світу як компенсатори для стрибків вироблення «зеленої» енергії. Як ми вже повідомляли, компанія Tesla Ілона Маска початку зведення великий акумуляторної батареї в Техасі після того, як штат пережив проблеми з енергопостачанням після сніжної бурі в лютому цього року.

В квітні компанія ДТЕК Ріната Ахметова завершила монтаж першої в Україні промислової системи накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт⋅ч

На початку червня між делегаціями України та Світового банку були проведені переговори по залученню на пільгових умовах 211 мільйонів доларів США кредитних коштів для реалізації проекту з підвищення стійкості енергосистеми України для інтеграції в європейську енергомережу. Укргідроенерго розробило проект установки на чотирьох гідроелектростанціях компанії систем накопичення енергії промислового масштабу.

metallurgprom.org