Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.07.2021

В Україні розробили концепцію розвитку енергетики з відновлюваних джерел

Міністерство енергетики і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження розробили концепцію програми, метою якої є розвиток енергетики з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) на 2022-2026 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі міністерства.

«Вже розроблено концепцію програми з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики на 2022-2026 рік. Окрім вже традиційного напряму стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, у документі також передбачено заходи щодо стимулювання енергоефективності в бюджетній сфері», – розповіла заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна.

За її словами, на сьогодні рівень енергоємності українського ВВП вищий, ніж в європейських країнах, тому для України важливо забезпечити імплементацію та впровадження європейських директив в цій сфері.

«Україна, як і весь провідний світ, обрала шлях розвитку «чистої», енергоефективної низьковуглецевої економіки. Переконана, що енергоефективність – це універсальний шлях для сталого розвитку та декарбонізації економіки, а значить і для підвищення її конкурентоздатності та покращення добробуту суспільства у цілому», – додала Підкоморна.

Як повідомлялось, мета концепції програми з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики полягає в створення умов для підвищення рівня енергоефективності національної економіки в частині зменшення споживання енергоресурсів. Крім того, документ передбачає підвищення енергетичної незалежності шляхом використання місцевих видів енергетичної сировини з ВДЕ.

ukrinform.ua