Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.09.2022

В Україні випустили першу платіжну картку для розрахунків криптовалютою

Український Unex Bank та фінтех-стартап weld запустили першу в Україні платіжну картку для розрахунків криптовалютою.

В Україні запустили першу криптовалютну платіжну картку weld, яка дозволяє розраховуватись криптовалютою за товари та послуги скрізь, де доступні безготівкові оплати.

Карту запустили український Unex Bank, фінтех-стартап Weld та платіжна система MasterCard. Про це йдеться у спільному повідомленні компаній.

В даний час weld card дозволяє розраховуватися стейблкоіном USDT, а незабаром будуть додані криптовалюти bitcoin та altcoin.

Повідомляється, що банк проводить розрахункову операцію у гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі Weld Money.

Таким чином, для користувача процес оплати криптовалютною карткою weld не відрізняється від звичайної безготівкової оплати. Жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні.

Цей проект не був легким для нас. Навіть не через війну, хоча вона і вплинула на терміни її реалізації. Найбільшим викликом було створення weld card, використовуючи лише існуючі правові конструкції. Зрештою, нам це вдалося», — зазначив голова правління Unex Bank Іван Світек.

Користувачі weld card можуть оплачувати товари та послуги в магазинах та онлайн та знімати готівку у банкоматах, які підтримують технологію безконтактної оплати.

Оформити картку weld можуть громадяни України віком від 21 року. Випуск цифрової картки безкоштовний. За потреби клієнт також може замовити випуск фізичної пластикової картки у відділенні Unex Bank.

 

biz.nv.ua