Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.06.2021

В Україні визначили порядок адміністрування Державного аграрного реєстру

Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про функціонування Державного аграрного реєстру», якою визначив порядок ведення та адміністрування державного аграрного реєстру, а також перелік відомостей державного аграрного реєстру.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення уряд прийняв на своєму засідання 2 червня.

Згідно із пояснювальною запискою до постанови, документ розроблено на виконання закону України «Про державну підтримку сільського господарства України». Зазначається, що існує необхідність створення єдиної державної інформаційної системи, що включатиме відомості про виробників сільськогосподарської продукції, сільськогосподарську діяльність, яку вони здійснюють, та забезпечуватиме ефект адміністрування державної підтримки.

Постановою визначаються правові та організаційні засади ведення та адміністрування державного аграрного реєстру, а також перелік відомостей Державного аграрного реєстру, порядок доступу до Державного аграрного реєстру його користувачів та механізм інформаційної взаємодії Державного аграрного реєстру з іншими державними електронними інформаційними ресурсами або системами органів державної влади.

Очікується, що постанова створить умови для функціонування єдиної державної інформаційної системи, що міститиме відомості про виробників сільгосппродукції та сільськогосподарську діяльність яку вони здійснюють, сприятиме ефективному адмініструванню державної підтримки за допомогою Державного аграрного реєстру, зокрема забезпечить спрощену реєстрацію виробників сільськогосподарської продукції в цьому реєстрі, перегляд та перевірку виробниками сільгосппродукції відомостей про них, зазначених у державних реєстрах та кадастрах, спрощене подання заявки на отримання державної підтримки, швидку перевірку відповідності критеріям надання підтримки, можливість оцінки ефективності застосування заходів підтримки, публічність розподілу коштів державної підтримки тощо.

 

www.ukrinform.ua